Miki Takahashi

miki takahashije houslistka specializující se na dobovou interpretaci. Vystupuje jako sólistka i komorní hráčka po celém světě. Miki Takashi se narodila v Japonsku a má za sebou studia u Koichiro Harada na Toho-Gakuen University of Music. Dále pokračovala v Torontu u profesora Lorand Fenyves na Glenn Gould School Toronto a na University of Toronto. Přitom se vzdělávala v interpretaci staré hudby u Kevina Mallona. Její další studia jí vedly do Berlína, kde svá studia zakončila u Irmgard Huntgeburth na Hudební akademii v Berlíně.

V roce 2005 vyhrála první cenu, stejně jako zvláštní cenu pro stylové zdobení na Mezinárodní Telemannově
soutěži v Magdeburgu. Ve stejném roce se také stala vítězkou jedné z nesprestižnějších soutěží na světě –Mezinárodní hudební soutěže Musica Antiqua v Brugách. Spolu s první cenou si odtamtud odvezla i cenu publika. V následujících letech Miki vystoupila jako sólistka na Telemannově festivalu, Bachově festivalu v Lipsku a na barokním festivalu v Nantes. Debutovala také sólovým recitálem v tokijské Hakuju hall a v Schubertově klubu v Minnesotě (USA). Její repertoár sahá od hudby raně barokních zapomenutých virtuosů až k soudobé hudbě. Miki se stala roku 2005 první houslistkou v Academia Montis Regalis Baroque Orchestra Academy, kde také hrála koncert pro dvoje housle Antonia Vivaldiho spolu s Enricem Onofri. Také vystoupila jako sólistka s řadou souborů včetně Les Nations Japan, Musica Fiorita (Basilej), Feinstein Ensemble, Leipziger Barockorchester, Il Gardelino (Belgie), Ensemble San Soucis Berlin a Collegium Musicum 90. Je členkou Feinstein Ensemble, spoluvedla St. James’s Baroque players a Gabrieli Consort. Pracovala s tak významnými hudebníky jako Marcel Ponseele, Jan de Winne, Lorenzio a Vittorio Ghielmi, Jean Lamon, Elisabeth Wallfisch, Andrew Manze, Alfredo Bernardini, Simon Standage, Amandini Bayer, Martin Feinstein, Catherine Manson, Mauris Steger and Richard Gwilt.
2006 a 2007 vyučovala Miki na mistrovských kursech na debrcínské univerzitě (Maďarsko) a na St. Paul Conservatory of Music in Minnesota, USA. Opakovaně se vrací kvůli koncertům a mistrovským kursům na Taipei National University of Arts a Taivan National University of Arts v Taivanu.

po út st čt so ne

logo blatno